Per bola naar Mars (advies aan Trump)

Dit verhaal is nog in bewerking!

De aanstaande vlucht naar onze meest interessante buurplaneet Mars, zoals door enkele grote landen opgezet, zal geen pretje worden. Minstens drie van deze reizigers zullen meer dan een jaar lang, dicht bij elkaar opgesloten zijn in een zeer kleine ruimte, zittend of zwevend in gewichtloze toestand en in de wetenschap dat dit een enkele reis zal zijn. Niet voor niets heeft de Amerikaanse president Donald Trump onlangs, nog in december 2017, besloten een budget beschikbaar te stellen om weer enkele Amerikanen voet op de maan te laten zetten. Van de geplande reis naar Mars is voorlopig afgezien.
Een Marsreis in gewichtloosheid, meer dan een jaar, veroorzaakt zeker botontkalking en verslapping van spieren. Ook de opsluiting bij zo’n lange reis naar Mars zal ernstige gevolgen hebben. De toekomstige ruimtevaarders reizen relatief langzaam, met ongeveer 40 000 km per uur, een snelheid die vergelijkbaar is met de eerste reizen naar de maan. Maar er is een gunstiger alternatief. Met twee om elkaar heen draaiende ballonnen kan dat veel beter. Zoals met een bola van de Zuid Amerikaanse gaucho’s, maar hier niet om stieren mee te vangen maar om Mars comfortabel te bereiken. Op die manier kan zonder veel extra energie de zwaartekracht op de bodem van iedere ballon in stand gehouden worden. Het kan met twee gewone heteluchtballonnen die we allemaal kennen. In deze twee om elkaar heen draaiende bollen, op een vloer in de vorm van een strak gespannen net in de grootste doorsnede van de bol. Op die manier kunnen de reizigers tijdens de vlucht op een vloer van 8000 m² wonen en er heel ontspannen op rondwandelen in gewone huiselijke kleding. Zij voelen dan de gewone aardse zwaartekracht als op aarde en ze zullen ook geen last krijgen ruimteziekte of botontkalking. Ook zullen ze zich minder opgesloten voelen.

Binnenkort kun je hier de voorlopige versie van het volledige artikel ‘Per bola naar Mars’ gratis downloaden.

Uitgebreidere ideeën over ruimtevaart en wat dat voor de mensen op aarde zou kunnen gaan betekenen lees je het boek ‘Heerwegen door Ruimte en Tijd ‘ (280 blz., ISBN 978 9492182 51 )

Bestel dit boek op: www.boekenbestellen.nl/boek/heerwegen-door-ruimte-en-tijd

Monus

januari 2018